Κεφτεδάκια τηγανητά - Συνταγή

Τα τηγανητά κεφτεδάκια είναι ένας εξαίρετος μεζές και μπορεί να συνοδευτεί με πατάτες τηγανητές, ζυμαρικά, πιλάφι, λαχανικά και γενικά με ότι αρέσκεται κανείς μιας και κατά τη γνώμη μου, ταιριάζει με τα περισσότερα συνοδευτικά. Επίσης, είναι κατάλληλα και για ταξιδιώτες που έχουν μακρύ ταξίδι και θέλουν να πάρουν μαζί τους φαγητό για το δρόμο, αφού μπορούν να χρησημοποιηθούν και σε σάντουιτς. Πρόκειται για μια απλή παραδοσιακή συνταγή που εκτελείται γρήγορα και έχει σίγουρη επιτυχία. Για να τηγανίσουμε κεφτεδάκια χρειαζόμαστε:

Υλικά για 15-16 κεφτεδάκια:

  • μισό κιλό κιμάς ανάμεικτος (χοιρινό και μοσχάρι)
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • τριμμένη φρυγανιά (150 gr)
  • λίγος μαϊντανός
  • μισό φλιτζανάκι (του ελληνικού) ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο

Το μείγμα:

Σε ένα μεγάλο σκεύος απλώνουμε τον κιμά. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, και το ελαιόλαδο. Τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο σκεύος. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι (περίπου 2 κοφτές κουταλιές του γλυκού), λίγο μαύρο πιπέρι και κύμινο. Τέλος προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε (ζυμώνουμε) καλά το μείγμα. Καλό είναι να αφήσουμε το μείγμα για ένα μισάωρο περίπου ώστε να τρραβήξει τα μυρωδικά που έχουμε προσθέσει. Το μείγμα  είναι έτοιμο οπότε το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος.

Το τηγάνισμα:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια ενώ φροντίζουμε να τα γυρίζουμε πλευρά (3-4 φορές) ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

Σημείωση: Αν δεν έχουμε τριμμένη φρυγανιά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένη ψίχα από ξερό ψωμί. Το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο.

Κεφτεδάκια τηγανητά - Συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment