Τσιπούρες με πατάτες στο φούρνο - Συνταγή

Μία συνταγή για τους φίλους των ψαριών και των θαλασσινών. Οι τσιπούρες με πατάτες στο φούρνο είναι ένα ελαφρύ φαγητό χωρίς πολλά λιπαρά, εύκολο στην προετοιμασία και πολύ γευστικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψάρι (παρόμοιου μεγέθους) της αρεσκείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση
 επέλεξα την τσιπούρα γιατί είναι ένα από τα αγαπημένα μου ψάρια μεγέθους μερίδας.

Υλικά για 4 μερίδες:


  • 4 τσιπούρες ή οποιοδήποτε ψάρι (μεγέθους μερίδας) της αρεσκείας σας
  • 8 πατάτες μέτριου μεγέθους ή 24 πολύ μικρές που θα χρησιμοποιηθούν ολόκληρες (βλέπε φώτο)
  • 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • άνηθος, μαϊντανός, ρίγανη, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, αλάτι

Για τις πατάτες:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους ή αν είναι μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες. Έπειτα σε μια κατσαρόλα τις βράζουμε για 10 λεπτά. Μόλις τελειώσει η διαδικασία του βρασίματος τις στραγγίζουμε για να φύγει το νερό. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και άνηθο ψιλοκομμένο σε ποσότητες της αρεσκείας μας. Έπειτα βουτάμε τους κύβους πατάτας στο παραπάνω μείγμα. Το προτιμότερο είναι να βουτήξουμε τον κάθε κύβο ξεχωριστά ώστε να προσέξουμε να λάβει τις απαραίτητες ποσότητες των μπαχαρικών.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα (ψησίματος) και βάζουμε τις πατάτες. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τις πατάτες στο grill (χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό) για 10 με 15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος απαιτείται να γυρίζουμε τις πατάτες συχνά.

Για τις τσιπούρες:

Αφαιρούμε τα λέπια και τα εντόσθια της κάθε τσιπούρας και τις καθαρίζουμε καλά με το γνωστό τρόπο. Στη συνέχεια αλείφουμε με λάδι το κάθε ψάρι, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε ρίγανη. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα ψάρια και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα ψάρια στο grill περίπου για 20 λεπτά. Κατά το ψήσιμο θα χρειαστεί να γυρίσουμε πλευρά στα ψάρια μία ή δύο φορές.
Σερβίρισμα:
Σε κάθε ψάρι μπορούμε να ρίξουμε λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρονται ζεστά συνοδευόμενα με τις πατάτες και με όποια επιπλέον γαρνιτούρα θέλετε να προσθέσετε.

Τσιπούρες με πατάτες στο φούρνο - Συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment