Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα - Συνταγή

Το αρνάκι με πατάτες στη γάστρα είναι ένα φαγητό που δεν μπορεί να αντισταθεί εύκολα κανείς. Είναι λίγο βαρύ φαγητό λόγω ότι το κρέας από αρνί, όπως είναι γνωστό, είναι αρκετά λιπαρό, ωστόσο μπορούμε να το απολαύσουμε μία στο τόσο και πάντα με μέτρο. Δεν θα χαλάσει και ο κόσμος έτσι δεν είναι; Για να μαγειρέψουμε αρνάκι με πατάτες στη γάστρα (σύμφωνα με αυτή τη συνταγή) χρειαζόμαστε:

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 2 kg αρνάκι (κατά προτίμηση μπούτι)
  • 2 kg πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • μισό λεμόνι φρέσκο
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι (μαύρο)
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στη γάστρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), το κρέας και ρίχνουμε το λεμόνι, το λάδι, λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να μην καλυφθούν εντελώς οι πατάτες. Τέλος βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου1,5 ώρα ανάλογα με την ισχύ του φούρνου και της ποσότητας του νερού που προσθέσαμε.

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα - Συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment