Ψάρι φιλέτο στο φούρνο - Συνταγή

Το ψάρι φιλέτο στο φούρνο είναι ένα φαγητό που σου ανοίγει πολύ την όρεξη ιδιαίτερα την ώρα που ψήνεται, λόγω την έντονης μυρωδιάς  των μυρωδικών. Αν προτιμάς φαγητά που εκτός από την γεύση ξυπνούν και την αίσθηση της όσφρησης τότε βρήκες την κατάλληλη συνταγή.

Υλικά για 4 μερίδες: 
  • 4 φιλέτα ψαριού (πέρκας, σολομού, συναγρίδας, γαλέου, ή της αρεσκείας σας)
  • 1,5 κιλό ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι (του ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο
  • αλάτι 
Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες, τις τρίβουμε σε έναν τρίφτη και βάζουμε τον τοματοπολτό που δημιουργήσαμε μέσα σε ένα μπωλ. Κατόπιν ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το σκόρδο και το καρότο και τα προσθέτουμε στο μπωλ, οπότε και το μίγμα μας είναι έτοιμο. Στην συνέχεια, πλένουμε τα φιλέτα ψαριού, τα βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί ακόμα και πάνω από το ψάρι. Μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ποσότητα του αλατιού της αρεσκείας μας και δύο κούπες νερό. Η ετοιμασία του φαγητού έχει τελειώσει οπότε βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 250 C (όχι στο grill αλλά να ψήνεται πάνω-κάτω) περίπου για μισή ώρα με τρία τέταρτα ανάλογα με το πόσο ζουμερό το θέλουμε, την ποσότητα του νερού που προσθέσαμε και τις δυνατότητες του φούρνου μας. Δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε τακτικά την πρόοδο του ψησίματος.

ψάρι φιλέτο στο φούρνο συνταγή


Καλή όρεξη !!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment