Κοτόσουπα - Συνταγή

Η κοτόσουπα είναι ένα φαγητό αγαπημένο για πολύ κόσμο. Τρώγεται συνήθως πριν το κύριο πιάτο ώστε να ανοίξει η όρεξη αλλά δεν αποκλείεται να φαγωθεί και ως κύριο πιάτο ιδιαίτερα από τους λιτοδίαιτους. Για να πω την αλήθεια όποτε έφαγα κοτόσουπα χωρίς πολύ ψωμί, ναι μεν χόρτασα αλλά μετά από δύο με τρεις ώρες  αναζητούσα και πάλι την κατσαρόλα. Η εκτέλεση της συνταγής πάντως θα έλεγα ότι είναι απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.


Υλικά για 6 μερίδες: 
  • 1 στήθος κοτόπουλου (μέτριου μεγέθους)
  • 2-3 συκώτια από κοτόπουλο
  • 1 κούπα ρύζι
  • 3 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι (του ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο
  • 2 κύβοι ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι 
Κόβουμε το στήθος και τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μέτρια σχεδόν γεμάτη με νερό που βράζει. Κατά την βράση το κρέας βγάζει αφρό τον οποίο και αφαιρούμε προσεκτικά με ένα κουτάλι ή με μία τρυπητή κουτάλα. Όταν το κρέας και τα συκώτια έχουν σχεδόν βράσει, προσθέτουμε το λάδι, τους κύβους του ζωμού, αλάτι της αρεσκείας μας, και το ρύζι στην ποσότητα που επιθυμούμε (βλέπε προτεινόμενη ποσότητα) ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε να γίνει η σούπα μας. Στη συνέχεια μέσα σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά μαζί με το λεμόνι. Όταν βράση η σούπα μας, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ώστε να μην είναι καυτή άλλά ούτε και εντελώς κρύα, και την αυγοκόβουμε. Αφού ανακατέψουμε καλά μπορούμε να τη σερβίρουμε προσθέτοντας στα πιάτα μας και λίγο πιπέρι μαύρο (προαιρετικό).

κοτόσουπα συνταγή


Καλή όρεξη!!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment