Γεμιστές πιπεριές - Συνταγή

Οι γεμιστές πιπεριές είναι μία παραδοσιακή χωριάτικη συνταγή που την κληρονομήσαμε από τις παλαιότερες γενιές. Η συνταγή ποικίλει ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός και ίσως από περιοχή σε περιοχή. Πολλές φορές ανάμεσα στις γεμιστές πιπεριές υπάρχουν και δύο τρεις γεμιστές ντομάτες κ.λπ. Γενικά οι διαφορές στην εκτέλεση της συνταγής είναι μικρές. Η μεγαλύτερη διαφοροποίηση αφορά τη γέμιση δηλαδή στο αν προτιμούμε να μαγειρέψουμε γεμιστά λαδερά ή αν θέλουμε να προσθέσουμε και κιμά. Η συγκεκριμένη συνταγή αφορά γέμιση με κιμά.

Υλικά για 4 μερίδες:
  • 8 μεγάλες πιπεριές
  • μισό κιλό κιμάς 
  • 2 κούπες ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 φλιτζά νια (του ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο
  • πιπέρι μαύρο
  • πιπέρι κόκκινο
  • κύμινο 
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε την κάθε πιπεριά κοντά στην πάνω πλευρά της έτσι ώστε να δημιουργήσουμε καπάκι. Κατόπιν καθαρίζουμε το εσωτερικό της πιπεριάς από σπόρους κ.λπ. Για να δημιουργήσουμε τη γέμιση πλένουμε το ρύζι, και το βάζουμε μέσα σε ένα μπώλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπώλ τον κιμά, τις ντομάτες τις οποίες έχουμε αποφλοιώσει και ψιλοκόψει, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό τα οποία έχουμε επίσης ψιλοκόψει. Μετά ρίχνουμε λίγο κόκκινο και μαύρο πιπέρι, λίγο κύμινο, το λάδι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Το μίγμα είναι έτοιμο οπότε γεμίζουμε τις πιπεριές αλλά όχι μέχρι πάνω γιατί το ρύζι φουσκώνει στο βράσιμο και τις βάζουμε στο ταψί. Αν περρισέψει γέμιση την βάζουμε ανάμεσα στις πιπεριές. Το νερό που θα προσθέσουμε στο ταψί προσέχουμε να είναι τόσο ώστε να μην καλύπτονται τελείως οι πιπεριές. Τέλος βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 250 C για 1 με 1,5 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε μία φορά τις πιπεριές για να μην καούν. Σβήνουμε το φούρνο ενώ έχει μείνει ακόμα λίγο νερό γιατί το ρύζι θα το τραβήξει.

γεμιστές πιπεριές συνταγή


Καλή όρεξη !!!

Προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής εύκολα, γρήγορα και οικονομικά



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment